Kirsten Winther

Interwiev Kirsten Winther

Janis Frankø: Kirsten, din tilknytning til værkstedet er lidt anderledes end de andre medlemmer?

K: Jeg var jo daglig leder af grafik-værkstedet 2003 – 13, da vi var på Papirfabrikken. Det er bedre at være almindeligt medlem. Det var på godt og ondt. Især de sidste par år på Papirfabrikken var der mange intriger. Det var temmelig anstrengende. Nu er jeg så heldig at være opvokset på en højskole hvor mange mennesker er sammen. Det giver erfaring med at få det hele til at glide… gyde olie på vandene når folk var oppe at skændes.

Janis: Så det er bedre at være menig medlem som nu? Hvem var den første daglige leder?

Hende jeg afløste hed Merete Vester Nielsen. Det er fra hende vi har den store presse. Kommunen købte den af hendes børn. Merete var leder af værkstedet, mens det lå sammen med Kulturspinderiet på Søvej 3. Hun stoppede et års tid inden vi flyttede ned på Papirfabrikken. Værkstedets servitutter krævede at der var en uddannet grafiker som leder af værkstedet. Derfor overtog jeg som den eneste faguddannede posten, først som langtidsledig og senere som fast ansat, da vi flyttede ned på papirfabrikken.

J: Det er så Meretes presse, som vi lige har fået en ny fremføringsplade til her på værkstedet….. Da vi blev en forening og flyttede til Skolegade, så flyttede du med?

K:Til at begynde med fortsatte jeg med at undervise i de forskellige teknikker. Men da jeg blev pensionist, sagde jeg til mig selv: Nu er det slut. Nu vil jeg lege resten af mit liv.

J: Du er uddannet indenfor de traditionelle grafiske teknikker?

Jeg foretrækker træsnit, men har også prøvet de andre teknikker til en afveksling. I sommerferierne, når der ikke var nogen jeg skulle passe på Kulturspinderiet, så kunne jeg gå og eksperimentere og læse opskrifter på uprøvede teknikker. Det var rigtigt sjovt for mig.

J: Du er også en af dem, der kommer på værkstedet om tirsdagen?

K: Nu går jeg for det meste derhjemme hele tiden, så så det er rart at komme af sted om tirsdagen.

Det er rart nu. Tidligere, da jeg var daglig leder af værkstedet på Papirfabrikken, stod jeg med ansvaret for det hele.

J: Det er også dig, der har oplært mig i det hele… Er der mere vi skal have med?

K: ikke lige nu..

J: Det kommer vi tilbage til. TAK