Udtryk og aftryk -på livsrejse med grafikken.

25. november 2021 kl 19 på Grafisk Værksted

Oplæg og samtale med grafiker og underviser Morten Christoffersen

Morten vil fortælle om sit arbejde med grafikken som kunster og som kunstunderviser på Lysbroskolen. Mortens liv har stået i kunstens tegn, og igennem sin karriere har han arbejdet med flere kunstformer herunder skulptur, maleri og grafik. Grafikken har altid spillet en særlig rolle hvor enkeltheden i både udførelse og udtryk står i centrum.

Ud over en stor personlig produktion af grafiske værker i eget navn har Morten også gennem grafikken åbnet silkeborgensernes øjne op for, at alle kan skabe kunst, bl.a. som underviser på Lysbroskolen, hvor Mortens elever har udstillet på, Louvre, Jorn, Arken og Silkeborg Bad.

Morten Christoffersen Autodidakt grafiker (f. 1959) med base i det naturskønne Midtjylland Ry, laver de smukkeste kunstprints i et grafisk og helt enkelt udtryk.

I sin lange karriere har Morten arbejdet med flere kunstformer, maleri, skulptur, ætsning, akvatente, litografi, visositetstryk, linoleums-og træsnit.

De senere år har Morten produceret en række kunsttryk til rådighed for et breder publikum.

Kunstrykkene er lavet efter linoleums- og træsnit. Noget nyt er at Morten også er begyndt at sælge originale grafiske tryk.

Morten har samlet inspiration til motiver fra forskellige rejser rundt i verden. Morten er især inspireret af folkekunst, masker fra Afrika, fugle og naturen.

Morten har undervist i kunst på daghøjskoler, Galloskolen, børnehaver, sent udviklede unge, alkoholdemente, de sidste 25 år har han undervist voksen udviklingshæmmede.

Udstillinger:

1986 ’Landet i dag’

Sammenslutninger af danske kunstforeninger, hele landet

1986 Reykjavik, Island

1988 Thorshavn, Færøerne

Med støtte fra statens kunstfond

’1990 ’jyske rødder’

Kunsternes hus, Århus

1990,91,93 KP kunsternes Påskeudstilling

Århus Kunstbygning.

Der for uden har jeg udstillet i mange kunstforeninger landet over.

I mit professionelle job som kunstunderviser gennem 25 år på Lysbrokunst har jeg været med til at arrangere udstillinger på flere danske muser herunder Jorn og Silkeborgbad.

Jeg har bland andet haft borger som har udstillet på Louvre Paris og mange andre internationale museer.

Sammen med borgerne har Lysbrokunst deltaget i mange internationale kunst workshops Ungarn, Irland, Skotland, Frankrig, Sverige, Estland, Færøerne og Belgien.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s